top of page
Antecedents i referents

Inicialment, vam observar els dissenys dels contenidors actuals i ens va agradar la idea de mantenir la forma quadrada per un millor transport, i també, per aprofitar més l'espai interior.
Seguidament, vam buscar referents estètics per a inspirar-nos. I vam decidir dissenyar-lo amb les cares facetades, però vam adonar-nos que seria molt car i difícil de fabricar, per tant, vam tenir la idea de fer dues carcasses sobreposades i amb un dels costats tallar-ho amb un angle, que posteriorment poguéssim jugar amb els colors de Roba Amiga.

 

Usabilitat dels contenidors actuals

 

Facilitat del funcionament. En els actuals contenidors de Roba amiga, que funcionen amb una porta giratòria, és menys intuïtiu per l’usuari entendre com ficar la roba a dins del contenidor que en els contenidors precedents que s’obren amb una palanca. En què direcció gira la porta? Com estic segur que la roba està a dins?

#menys intuïtiu    #no feedback per part del disseny

 

Eficiència del disseny. Primer de tot, aquests contenidors no es troben a cada cantonada com els de les escombraries, per això el usuari ha de conèixer primer de tot qué es Roba amiga, ha de buscar on pot trobar els contenidors que en el cas de la ciutat de Barcelona no es troben al carrer, i ha d’anar expressament a alguna parròquia a deixar-ho. En quant a l’ús del contenidor, la tasca de ficar a dins la roba és molt ràpida.

#lenta cerca del contenidor        #procés llarg per trobar contenidor

 

Memòria d’ús. Quan l’usuari fa servir un’altra vegada el disseny, se’n recorda fàcilment de com usar-ho, el problema és que l’usuari no fa un ús freqüent d’aquest servei, i degut als robatoris en els contenidors i a altres problemes en el disseny, el contenidor va canviant i l’usuari ha d’aprendre cada vegada com funciona.

#ús no freqüent

 

Satisfacció. La satisfacció d’utilitzar el disseny no es basa en el producte, pero en el sentiment de sentir-se realitzat i part d'una comunitat.

#satisfacció personal

bottom of page